Casa Silva


DeWinterWijnen is Ambassadeur van Casa Silva wijnen. Dit partnerschap met het meest bekroonde wijnhuis van Chili houdt in dat deWinterWijnen tot een select gezelschap wijnverkopers behoort die in Nederland de wijnen van dit gerenommeerde wijnhuis mag verkopen.
De Casa Silva wijnen behoren tot de meest onderscheiden wijnen van Chili. Inmiddels is de 5e generatie van de familie Silva druk doende om het bedrijf verder te ontwikkelen met maar een woord als drijfveer "KWALITEIT".

CasaSilva logo

Het unieke aan de wijnen van Casa Silva is de combinatie van positieve elementen uit de ‘oude wereld’ en de innovatieve technieken van de ‘nieuwe wereld’. De afgelopen jaren is het bedrijf flink gegroeid en is de aanplant van de druiven flink uitgebreid. Bij de aanplant van de nieuwe wijngaarden is zorgvuldig gekeken naar de beste locaties om de verschillende druiven te telen, ook wel Micro Terroir genoemd. De familie is van mening dat Colchagua Valley één van de beste regio’s in Chili is voor de aanplant van blauwe druiven. Vooral aan de voet van het Andes gebergte, in de recentelijk aangeplante Los Lingues wijngaard, blijken deze druiven meer dan uitstekend te gedijen. Met name de resultaten met de Carmenère druif zijn hier bijzonder goed. Daarnaast komt van deze wijngaard voortreffelijke Cabernet Sauvignon. Op basis van deze twee druiven worden uitstekende topwijnen gemaakt.

DeWinterWijnen heeft daarom niet alleen in alle proefpakketten één of meerdere wijnen van dit huis zitten maar heeft ook een proefpakket samengesteld met een selectie van wijnen van alleen maar dit huis.

CasaSilva wijnen