Proefpakket Rood 1 (12 x 1)

 

Land Omschrijving aantal prijs bedrag
Italië Rimbaldi, Montepulciano d'Abruzzo 1   7,95   7,95
  Een prima wijn voor alledag. Heerlijke intense aroma's en een mooie complexiteit.  
Spanje Larchago, Rioja Alavesa Crianza Fabulas 1   10,95   10,95
  Deze wijn met een diep robijnrode kleur heeft minimaal 12 maanden gerijpt in Amerikaanse eikenhouten vaten. Hierna rijpt de wijn nog minimaal 6 maanden op de fles. Samen met een neus van geroosterde aroma’s van vanille geniet u van een zijdezachte afdronk. Ook al is deze wijn nu op dronk, toch kan hij nog jaren blijven liggen in een donkere ruimte.  
Portugal LusoVini, Regateiro JR Tinto 1   8,25   8,25
  Intens robijn rood van kleur. Heerlijke smaak van rijp rood fruit, pruimen en cacao. Iets kruidig maar ook fris, met elegante tannines en met een lange afdronk. Een afspiegeling van de authentieke smaak van de Dão wijnen.  
Portugal Pedra Cancela, Vinha da Fidalga Tinto 1   13,95   13,95
  In Carregal do Sal, in Dao, onderscheidt Vinha da Fidalga zich door het landschap en de diversiteit aan flora rondom de wijngaarden. Deze eigenschap is de basis van de Pedra Cancela Vinha da Fidalga-wijnen. Hier wordt de eerste rode wijn geboren met de combinatie van de twee belangrijkste rode druivensoorten in de regio, Alfrocheiro en Touriga Nacional. Rijping: 6 maanden in Franse eikenhouten vaten voor tweede gebruik en 6 maanden in de kelder na botteling. Kleur: Intens Robijn met rode accenten. Aroma: rood, rozemarijn en violet fruit. Smaak: goed volume in de mond, fijne en zachte tannines. Uiteindelijke smaak: elegant, complex en lange afdronk. Wat een topper, wat een smaaksensatie. Gastronomie: rood vlees, geitenkaas en zachte kazen. Levensduur verwacht: kan onmiddellijk of in de komende jaren worden geconsumeerd, mits die op een koele en schaduwrijke plek bleef liggen.    
Italië Riserva della Casa, Molise 1   9,50   9,50
  Een mooie wijn gemaakt van de Montepulciano-druif, met een prachtige uitstraling en voor een aantrekkelijke prijs. De kleur is intens robijn rood. De harmonieuze smaak is zacht met een lichte tannine.   
Italië Zonello Doppio Passo, Primitivo 1   9,25   9,25
  Deze wijn is dieprobijnrood van kleur en meer amberkleurig naar mate de wijn oudert. Wanneer de wijn jong gedronken wordt is deze fris, daarna worden de verschillende aroma’s complexer en herkend met tonen van bramen, kersen en rijp fruit. Mooi van structuur en een prima balans tussen tannines en zuren. Een wijn met een buitengewoon karakter.   
Frankrijk Matayac, Cahors 1   9,95   9,95
  Deze wijn heeft een granaatrode kleur met paarse nuances. De neus is zeer aangenaam met tonen van vanille en geroosterd brood. De smaak is vol en krachtig met aroma's van zwarte bessen en hout. De wijn is goed in balans met rijpe tannines en een lange afdronk. De wijn is gerijpt op eikenhout. Deze wijn heeft houtlagering gehad op eiken vaten. Cahors is een van de klassieke rode wijnen van het Franse Zuidwesten. Het is de streek waar de bekende Malbec-druif vandaan komt (lokaal: Cot), die tegenwoordig furore maakt in Argentinie. In de Cahors wordt de Malbec vaak gecombineerd met wat Merlot, om de wijn mooi af te ronden. Dat levert karaktervolle en zeer smakelijke rode wijnen op, perfect voor bij een krachtig vleesgerecht. Past bij o.a. rood (gegrild) vlees, pasta in rode saus en bij een kaasplankje.  
Z.-Afrika Bellingham, Homestead Series Shiraz 1   13,95   13,95
  Pruimen en kruiden, zoethout en zwarte peper, vanille en confiture, zoetimpressie, warm, stevig, frisse zuren, fijne kruidigheid. En dat allemaal in 1 glas wijn.  
Chili Casa Silva Family Wines, Cab. Sauv./Carmenère 1   8,50   8,50
  Intens robijnrood van kleur met aroma’s van rood fruit, zwarte bessen en zwarte peper. Rijk, harmonieus en fruitig met een lange afdronk.   
Chili Casa Silva Colección Carmenère 1   11,50   11,50
  Diep robijnrood van kleur. Een aantrekkelijk aroma met hinten van pruimen, chocolade, zwarte peper en toffee. De harmonieuze balans tussen fruit en hout is duidelijk, puur fruit met een lange afdronk.  
Amerika Gnarly Head, Old Vine Zinfandel 1   15,95   15,95
  Intens rijp en krachtig, koffie, kruiden, leer en tabak, mooi fruit, met pruimen en vijgen, zacht en verleidelijk, krentjes en stevigheid, mooi afgerond, kaneel en verleiding. Soepele wijn, met zachte en rijpe tannine. De wijn ondergaat zijn malolactische gisting en rijping op vaten van Frans en Amerikaans eiken. De Zinfandel wordt gemaakt in van oude stokken in Lodi. Lodi is in Californie de streek voor oude Zinfandel-wijngaarden van hoge kwaliteit. De wijngaarden waarvan deze wijn wordt gemaakt liggen verspreid door Lodi, en ze zijn tussen de 35 en maar liefst 80 jaar oud. De druiven rijpen perfect, door een combinatie van warme dagen en frisse nachten, die kenmerkend is voor de AVA Lodi. Door deze sterke verschillen in temperatuur tussen dag en nacht behoudt de Zinfandel zijn zuren, en krijgt de wijn veel kracht en smaak. Mooi bij pepersteak, spare ribs, gekruide worstjes, belegen kazen. Perfecte combinatie met mooi vlees van de barbecue.   
Italië Rosso Veneto 1   9,95   9,95
  De wijn heeft aroma’s van rijpe zwarte kersen, zwarte framboos en pruimencompote. Een mooi noot van rozijnen en door het rijpen op hout een hint van vanille en kruiden. Zachte tannines en een mooie zuurgraad. Mooi in balans.  
    12        
  Subtotaal € 129,65
  Proefkorting         12,65
  Pakketprijs € 117,00
             
    bestellen